Чим ризикують країни, дружньо налаштовані до цифрових активів: попередження від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим ризикують країни, дружньо налаштовані до цифрових активів: попередження від МВФ

Фінтех і Картки
1090
Зростаюча кореляція між BTC та S&P 500 може загрожувати фінансовій стабільності країн, дружньо налаштованих щодо цифрових активів, повідомляє Banker.ua з посиланням на матеріали MyCrypter.
Економісти МВФ заговорили про ризики для фінансової стабільності низки країн, викликаних кореляцією між індексом S&P 500 і криптовалютами, що зросла в умовах пандемії.
Так, зазначають експерти Фонду, багато інвесторів з 2020 року розпочали розширення портфелів за рахунок купівлі цифрових активів з метою хеджування на випадок падіння ринку акцій.
У результаті кореляція між Bitcoin та S&P 500 у період з 2020 по 2021 рік зросла до 0,36. Для порівняння: у 2017–2019 роках цей показник залишався на рівні 0,01.
При цьому протягом останніх 30 днів кореляція між BTC та S&P 500 досягла позначки 0,61, тоді як між першою криптовалютою та індикатором Nasdaq склала 0,58.
Варто зазначити, що в Kaiko січневе падіння курсу Bitcoin пояснюють тим, що інвестори масово позбавляються акцій IT-сектору, запасаючись доларом. Залежність криптовалюти від того, що відбувається на Волл-стріт, на думку аналітиків компанії, обумовлена ​​готовністю Федрезерву підвищити ключову ставку вже в березні цього року.
Щоб уникнути ризиків, про які Міжнародний валютний фонд попереджає дружньо налаштовані стосовно цифрових активів країни, експерти МВФ рекомендують створити нормативно-правову базу, що включає вимоги до банків різних країн щодо їхньої взаємодії з криптовалютами.
Зазначимо, що раніше про збільшення кореляції між ВТС та S&P 500 внаслідок посилення цінових коливань Bitcoin заявили аналітики банку DBS (Сінгапур).
За матеріалами:
Banker.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас