На Харківщині створять індустріальний парк із п'ятьма виробництвами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Харківщині створять індустріальний парк із п'ятьма виробництвами

Казна та Політика
693
У Харківській області створять індустріальний парк з п’ятьма об’єктами хімічної промисловості та сміттєвою сортувальною лінією.
Про це 10 січня на апаратній нараді в Харківській облдержадміністрації повідомив директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ОДА Петро Лашин.
“Валківською міською радою ініціюється створення індустріального парку «Земля і вода» загальною площею 23 гектари. З цією метою розроблено інвестиційний проект будівництва заводів з вироблення біогазу, метанолу, біодизелю, оцтової кислоти та сортувальної лінії сміття кошторисною вартістю понад 30 млн доларів», – повідомив Лашин.
За інформацією Валківської громади, індустріальний парк складатиметься з 25 корпусів різного функціонального призначення (п’ять промислово-виробничих об’єктів і два складські). Очікується, що парк створить нові робочі місця для 500 осіб.
За даними ОДА, проект вже представили потенційним інвесторам, зокрема, турецькій компанії ORMAK.
Наразі в Харкові та області ще не реалізовано жодного проекту індустріального парку.
Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2021 року Верховна Рада прийняла зміни до Закону «Про індустріальні парки», спрямовані на залучення інвестицій. Зокрема, передбачається введення компенсації керуючим компаніям, ініціаторам створення – суб’єктам господарювання та учасникам індустріальних парків 50% витрат на приєднання до електромереж. Також вводиться компенсація учасникам індустріальних парків відсотків за кредитом (залежно від частки експорту продукції власного виробництва) і часткова компенсація інвестицій у створення виробництва, здійснених у перші три роки.
16 грудня 2021 року Верховна Рада підтримала ідею податкових стимулів для учасників індустріальних парків, серед яких – звільнення від податку на прибуток на 10 років.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас