Шахраї вкрали мільйони у клієнтів іноземних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї вкрали мільйони у клієнтів іноземних банків

Кримінал
520
Українська кіберполіція спільно з правоохоронцями Німеччини викрила учасника міжнародної шахрайської групи, яка заволоділа понад 18 млн грн з рахунків громадян ЄС.
За даними кіберполіції, злочинне угруповання використовувало скомпрометовані дані клієнтів іноземних банків для розрахунків за покупки в онлайн-магазинах. Куплені за вкрадені гроші товари фігуранти перепродавали.
Кіберполіцейські викрили 40-річного співорганізатора шахрайської схеми – громадянина України, який спільно зі знайомим отримував на хакерських форумах скомпрометовані реквізити банківських рахунків громадян Євросоюзу. Використовуючи ці дані, зловмисники сплачували різні покупки в інтернет-магазинах за кошт потерпілих.
Шахраї також створювали сайти з пропозиціями працевлаштування та набирали торгових агентів. За допомогою створеної системи адміністрування через торгових агентів відбувалося відправлення товарів та забезпечувався подальший збут товарів у східноєвропейському зарубіжжі. Винагороду члени злочинної групи отримували на електронні гаманці.
Загальна сума збитків, завданих потерпілим, сягає понад 18 млн грн.
За місцями мешкання фігуранта кіберполіцейські в присутності німецькою поліції провели обшуки. Вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Фігуранту може загрожувати до 8 років позбавлення волі.
Інший співорганізатор шахрайської схеми має статус обвинуваченого в рамках проведення розслідування поліцією Німеччини, де перебуває під вартою.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас