Зростання вартості оренди землі спричинить зростання цін на житлову нерухомість - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання вартості оренди землі спричинить зростання цін на житлову нерухомість - експерт

Нерухомість
1002
Експерти відзначають, що підвищення вартості оренди земельних ділянок під багатоквартирну житлову забудову в Києві позначиться і на вартості нового житла для кінцевого споживача.
Про це заявила комерційний директор «Інтергал-Буд» Ганна Лаєвська, коментуючи ініціативу столичної влади про збільшення в Києві з 3% до 12% ставки орендної плати для земельних ділянок під багатоквартирну житлову забудову.
«За останній рік собівартість будівництва і так значно зросла, що, звісно, позначилося на цінах на квадратні метри», – зазначила Лаєвська.
За її словами, з точки зору інвесторів такі ініціативи міських депутатів, звичайно ж, є негативними.
«У 2021 році в середньому вартість квадратного метра в столиці і так зросла на 40%. Ціновий стрибок вже позначився на попиті. Стимулювання подальшого зростання вартості в кінцевому підсумку призведе до того, що ще менша кількість киян зможуть дозволити собі поліпшити житлові умови, купуючи квартири в нових, більш комфортних будинках», – додала Лаєвська.
На її думку, калькуляція, яку як аргумент навів ініціатор цієї зміни, не є коректною.
«Не враховані витрати компаній-забудовників. А це величезні суми, які девелопери витрачають, в тому числі на модернізацію міських інженерних мереж», – резюмувала Ганна Лаєвська.
За матеріалами:
address.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас