Запас ходу 1000 км: Mercedes показав інноваційний електрокар EQXX (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запас ходу 1000 км: Mercedes показав інноваційний електрокар EQXX (відео)

Технології&Авто
1216
Mercedes-Benz представив раніше анонсований концептуальний седан EQXX. Машина отримала рекордний запас ходу і здатна проїжджати на одному заряді батареї до 1000 км.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу компанії.
Німецький автовиробник більше 15 місяців порційно подавав всьому світу інформацію про новинку, чим пвсякчас підігрівав до неї інтерес. Прем’єру електричного седана приурочили до початку виставки перспективної електроніки CES 2022 в США.
Mercedes називає новий концепт-кар своїм найефективнішим електромобілем з коли-небудь створених.
Німецький автовиробник зазначає, що не просто встановив на машину акумуляторну батарею великої ємності. Цей шлях інженери компанії називають тупиковим. Тому що чим більша по ємності батарея, тим важча сама машина, і відповідно переміщення цієї ваги додатково розряджає батарею, а також негативно впливає на гальмування і керованість.
900-вольтна акумуляторна батарея має ємність 100 кВт•год, як і у нового електричного седана EQS 450+, але вона на 50% менша і на 30% легша, і важить всього 495 кг. Споряджена вага електрокара становить 1750 кг.
Заради максимальної економії ваги на машині встановлені колісні диски з магнієвого сплаву, двері з карбону і склопластику, а також надтонка скляна панель на даху, в яку інтегровані 117 сонячних елементів.
На збільшення запасу ходу також націлені шини з низьким опором коченню. Коефіцієнт аеродинамічного опору новинки становить всього 0,17, чому сприяє регульований задній дифузор.
У Mercedes не розкривають потужність силової установки. Ймовірно, EQXX оснащений єдиним електромотором на задній осі потужністю 204 к.с. Головне в цій машині ефективність, а не швидкість і динаміка розгону.
У салоні прописався значних розмірів широкоформатний 47,5-дюймовий сенсорний дисплей з роздільною здатністю зображення 8k. Монітор виконаний цільним і обіцяє набагато більше можливостей, ніж нинішні серійні моделі компанії.
Для досягнення екологічної ефективності частина матеріалів в салоні виконана з органіки. Так, в оббивці крісел використовуються волокна кактусів, а в складі ковроліну на підлозі застосовано пластик, отриманий з садового інвентарю і навіть перероблених підгузників.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас