Мільярд гривень замість очікуваних сотень мільярдів доларів — Гетманцев про успіхи податкової амністії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярд гривень замість очікуваних сотень мільярдів доларів — Гетманцев про успіхи податкової амністії

Казна та Політика
13165
Українці за чотири місяці з моменту старту кампанії за договорами добровільного декларування активів фізичних осіб (1 вересня) задекларували 1 млрд 116 млн грн.
Про це на своїй сторінці в Telegram повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
Наприкінці року маємо більше 1 мільярда гривень задекларованих громадянами активів в межах податкової амністії, а саме 1 116 млн грн., збір до бюджету – 67,4 млн грн.
“Протягом грудня динаміка стрімко зросла, суспільство поступово позбавляється страхів, пов’язаних із добровільним декларуванням. До кінця податкової амністії залишилось 8 місяців”, – зазначив він.

Довідка Finance.ua:

  • 1 вересня 2021 року в Україні стартувало одноразове (спеціальне) добровільне декларування, яке триватиме до 1 вересня 2022 року. Finance.ua як портал, що дбає про ваші фінанси, вирішив розповісти про найголовніші особливості процедури.
  • Громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та за кордоном.
  • Покарання за недостовірне декларування: згідно із Законом, було посилено покарання за недостовірне декларування (передбачено покарання у вигляді обмеження свободи) і вдвічі зменшено пороги притягнення до відповідальності.
  • Так, визнається умисним внесення завідомо недостовірних відомостей у декларації, якщо такі відомості відмінні від достовірних на суму від 500 до 2 тис. прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Розмір штрафу за це встановлюється від 3 тис. до 4 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також передбачається покарання у вигляді обмеження волі на строк до 2 років.
  • у разі навмисного внесення суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації на суму понад 2 тис. прожиткових мінімумів передбачається штраф у розмірі від 4 тис. до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 2 років.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас