Куди найчастіше літали українці у 2021 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди найчастіше літали українці у 2021 році

Особисті фінанси
736
Компанія Aviasales.ua щорічно підбиває підсумки найпопулярніших напрямків авіаперельотів. Згідно з даними сервісу пошуку авіаквитків, серед українців найпопулярнішим напрямком в 2021 році стала Туреччина.
Найбільша кількість бронювань квитків до цієї країни було зроблено навесні (24%). На другому місці знаходиться Польща, на третьому – Грузія.
Ці три напрямки завжди згадуються в першій п’ятірці країн, куди українці бронювали квитки протягом 2021 року, незалежно від сезону.
У списку популярних напрямків в першому півріччі також згадуються ОАЕ і Білорусь. Остання раніше постійно перебувала на третьому місці, поки в травні авіакомпанії не ввели обмеження на перельоти через цю країну.
Влітку українці, крім стабільної першої трійки лідерів, шукали авіаквитки в Чорногорію і Грецію. Восени їх змінили Італія та Іспанія.
Не надто популярними напрямками в 2021 році були країни Африки. Найрідше українців цікавили квитки в Конго, Анголу, Зімбабве, Мавританію. Низький попит за цими напрямками можна пояснити вартістю квитка.
Наприклад, на 1 березня 2022 року ціни стартують від 14 800 грн в один кінець.
До того ж мандрівник проведе в польоті близько 24 годин з мінімум двома пересадками в Стамбулі, Каїрі або Аддіс-Абебі.
Також мінімальним попитом користуються такі напрямки як Боснія і Герцеговина, Непал і Бангладеш.
Крім цього, змінилася ситуація і з раннім бронюванням авіаквитків: якщо до Covid-19 українські туристи шукали і купували квитки в середньому за 50 днів до вильоту, тепер вони планують майбутню поїздку за 40 днів до дати відправлення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас