Вчасно проведена операція може врятувати життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Вчасно проведена операція може врятувати життя

Особисті фінанси
2184
За даними ВООЗ, 30% випадків смерті від серцево-судинних захворювань у світі передчасні, та їх можна запобігти.
За статистичними даними (січень – вересень 2021 р.), в Україні близько 63% смертей сталися внаслідок хвороб серця. Щорічно кількість летальних випадків лише зростає. Фахівці зазначають, що основні причини зростання захворюваності: цукровий діабет, неправильне харчування, ожиріння, куріння тютюну та вживання алкоголю, а також низька фізична активність.
Відсутність доступу до якісної хірургічної допомоги також є одним із визначальних факторів такої невтішної статистики, адже часто медикаментозного лікування та превентивних заходів буває недостатньо. Дослідження підтверджують, що вчасно проведена операція не лише рятує та продовжує життя, а й покращує його якість.
Існує хибна думка, що проблеми із серцем та судинами бувають лише у дорослих. Проте серцево-судинні захворювання явно «помолодшали», і вчасно діагностувати їх стає складніше. У дитячому віці вони можуть довгий час маскуватися під інші недуги або зовсім не виявлятися. Тому своєчасна діагностика важлива у будь-якому віці.
Вчасно проведена операція може врятувати життя
«В Україні все ще гостро постає питання доступності операцій. Це стосується кардіо- та нейрохірургії, — коментує Стас Островський, директор із розвитку бізнесу Madanes. — Вартість таких послуг може стартувати від 150 тисяч гривень. Найчастіше це велика сума для середньостатистичних сімей».
Часто пацієнтам в Україні не можуть вчасно провести планові операції — люди стоять у черзі місяцями, а то й роками. Пандемія COVID-19 також внесла свої корективи: обмеження на пересування, перевантаження державних лікарень, закриті кордони – це знизило доступність одержання своєчасної медичної допомоги. З цієї причини міжнародний провайдер медичного страхування Madanes об’єднався з Альфа Страхування і запустив спільний продукт з медичного страхування, який покриває планову хірургічну допомогу у провідних клініках України, а також забезпечує можливість лікування за кордоном, якщо операція в Україні не доступна.
«Класичний ДМС не покриває планових операцій на серці, наприклад, стентування або аортокоронарне шунтування, — коментує Директор Департаменту андеррайтингу та методології, Ірина Корлиханова. — З огляду на ці особливості, ми разом із Маданес розробили продукт “Подаруй собі життя”, який покриває не лише вартість операції, а й повністю організовує процес лікування “під ключ”».
Перший запуск спільного продукту Альфа Страхування та Madanes був ще у 2019 році та орієнтувався насамперед на лікування онкологічних захворювань. Проте на прохання клієнтів, лінійку «Подаруй собі життя» було розширено, сюди включили можливість застрахуватися за новою опцією «Кардіо- та нейрохірургії». При цьому вартість такого страхового захисту є абсолютно доступною і стартує від 1500 гривень для дорослого та 630 гривень на дитину до 18 років. Нова страхова програма надає доступ до кращих фахівців країни та світу, а також покриває вартість операції, перельоту, проживання та багато іншого.
Страхування є поширеною та загальноприйнятою практикою у всьому світі. В Україні ця культура також поступово розвивається, оскільки використання послуг страхування зробить такі дорогі операції можливими та доступними.
За матеріалами: Альфа Страхування
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас