У Японії винайшли телевізор, який здатний передати смак їжі — його доведеться облизувати (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Японії винайшли телевізор, який здатний передати смак їжі — його доведеться облизувати (фото)

Технології&Авто
1415
Японський професор розробив прототип телевізора, здатного імітувати смаки їжі.
Система отримала назву Taste the TV (TTTV) — крім дисплея, вона включає в себе 10 ємностей зі смаковими добавками, які напилюються на гігієнічну плівку в різних комбінаціях, утворюючи смаки конкретних страв.
Коли формування смаку завершено, плівка розтягується на поверхні екрана.
Автором проекту став професор Університету Мейдзі Хомей Міясіта (Homei Miyashita). Він упевнений, що подібний винахід актуальний в умовах пандемії, оскільки він відкриває для людей нові способи зв’язку.
«Мета в тому, щоб дозволити людям спробувати страви в ресторані на іншому кінці світу, навіть залишаючись вдома», — прокоментував він свій винахід.
Професор очолює групу з приблизно 30 студентів, спільними зусиллями вони створили вже кілька подібних проектів, в тому числі виделку, яка збагачує смак страв.
Прототип TTTV пан Міясіта побудував самостійно протягом останнього року. За словами винахідника, комерційна версія системи буде коштувати близько 100 000 єн ($875).
На практиці “смаковізор” зможе використовуватися для дистанційного навчання сомельє і кухарів, а також для розробки дегустаційних ігор і вікторин.
У Японії винайшли телевізор, який здатний передати смак їжі — його доведеться облизувати (фото)
Рішеннями професора вже зацікавилися кілька приватних компаній. Їх привабила ідея системи, здатної надати звичайному хлібу смак піци або шоколаду.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас