Названо п'ять основних недоліків сучасних смартфонів на Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо п'ять основних недоліків сучасних смартфонів на Android

Технології&Авто
2158
Користувачів смартфонів з операційною системою Android набагато більше, ніж інших. Популярність їх продовжує зростати.
Можливості сучасних моделей задовольняють вимогам найвибагливіших покупців. Вдосконалені багатофункціональні Android-смартфони стають більш доступними за ціною, чим привертають до себе увагу.
Великі обсяги пам’яті, тривала робота батареї, вдосконалені камери, що роблять професійні фото – все це не може не радувати. Незважаючи на всі позитивні сторони, є і недоліки.
  • Вразливість операційної системи
Всі знають про значну перевагу Android перед iOS від Apple в її відкритості. Йдеться про можливість встановлювати додатки з різних сторонніх магазинів додатків, що заборонено Apple. Але є в цьому і великий мінус – неперевірений софт може бути вірусним і завдати істотної шкоди смартфону.
Apple в цьому питанні категорична. Вона обмежує своїх користувачів тільки своєю платформою перевірених додатків App Store, чим, в свою чергу, їх же і захищає.
  • Повільне оновлення до нових версій
У цьому питанні Android в порівнянні з Apple знову-таки програє. Всього одне або два оновлення отримують більшість пристроїв. Прошивки для конкретних марок телефонів готують їх виробники і часом цей процес сильно затягується. Цього недоліку немає у лінійки Pixel, оновлення для якої робить безпосередньо Google. Apple робить до п’яти оновлень системи, в чому явно виграє.
  • Сильна фрагментація системи
Це означає, що завантажений додаток навіть з офіційного магазину Google Play на одному пристрої буде добре працювати, а на іншому може не працювати взагалі. Причина цього у величезній кількості девайсів під управлінням однієї операційної системи.
  • Відставання у випуску додатків
Аналоги для власників iOS від Apple іноді доводиться досить довго чекати користувачам Android-смартфонів. Прикладом є Clubhouse від Apple. Майже рік користувачі Android чекали щось подібне. Такі ситуації періодично трапляються.
  • Пригальмовування роботи інтерфейсу
Цей недолік ще зустрічається в недорогих Android-пристроях. Флагмани з новими версіями цього мінусу позбавлені.
Ще одним недоліком деяких смартфонів є наявність вбудованої настирливої реклами. Але це стосується тільки лінії Xiaomi і деяких китайських фірм.
Прогрес у наш час не стоїть на місці, а рухається величезними кроками. Тому, сподіваємося, ці незначні недоліки широко популярної операційної системи будуть скоро виправлені і стануть лише історією.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас