Скільки коштуватиме золото у першому півріччі 2022-го: три сценарії від Societe Generale — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштуватиме золото у першому півріччі 2022-го: три сценарії від Societe Generale

Банківські метали
2059
Експерти банку Societe Generale (Франція) оприлюднили три можливі сценарії для економіки і ринку золота на найближчі пів року.
Так, згідно з базовим сценарієм, ймовірність реалізації якого оцінюється аналітиками в 50%, в першій половині 2022-го вартість «жовтого металу» сягне $ 1900 за унцію.
Як відзначають експерти, в поточному році вартість золота, незважаючи на високу інфляцію і низькі процентні ставки, зросла незначно. Плюс в банку не очікують швидкого підвищення ставок ФРС і відзначають, що обсяг коштів в ETF-фондах лише на 11,6% поступається нещодавньому рекорду. Покупки, згідно з висновком аналітиків, в найближчій перспективі залишаться стриманими.
Позитивний сценарій для економіки, озвучений Societe Generale, буде «ведмежим» для золота. Він передбачає вартість «жовтого металу» на рівні $ 1700 за унцію, а його виконання оцінюється в 25%.
Згідно з негативним економічним сценарієм, представленим експертами французького банку, золото в першому півріччі 2022-го буде торгуватися по $ 2100. Цей прогноз передбачає падіння економічної активності, а шанси на реалізацію сценарію оцінюються експертами як 25%.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас