«Нова пошта» оголосила про зміну тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Нова пошта» оголосила про зміну тарифів

Особисті фінанси
2479
Камера TruCam обов’язково має бути стаціонарно встановлена. Поліцейські не можуть тримати пристрій в руках. Такого висновку дійшов Восьмий апеляційний адміністративний суд у своєму рішенні № 157/703/20.
Водій звернувся до суду, щоб оскаржити постанову поліції про притягнення його до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості.
На думку позивача, швидкість може вимірюватися приладом TruCam тільки в разі його належного закріплення. А співробітники поліції не мають права використовувати камеру, тримаючи її в руках.
Суд першої інстанції погодився з доводами водія. Але Управління патрульної поліції вирішило оскаржити це рішення.
Восьмий апеляційний адміністративний суд врахував положення ст. 40 закону «Про Нацполіцію», які передбачають, що правоохоронці «для забезпечення громадської безпеки та порядку можуть закріплювати на форменому одязі, службових транспортних засобах, монтувати/розміщувати по зовнішньому периметру доріг і будівель автоматичну фото- і відеотехніку…»
При розгляді справи судді вказали, що справді в момент фіксації швидкості видно сильне коливання TruCam, що свідчить про те, що прилад використовували «з рук».
Вібрація пристрою, на думку суду, може дати більшу похибку, ніж передбачено свідоцтвом про повірку. Це, в свою чергу, ставить під сумнів зафіксовану швидкість.
Крім того, правоохоронці не надали жодних доказів, що прилад був закріплений.
Суд погодився, що при проведенні фіксації швидкості фото- і відеотехніка повинна бути розміщена виключно в порядку, визначеному законодавством (стаціонарно вбудованим способом).
Тому апеляційна скарга Управління патрульної поліції залишилася без задоволення.

Довідка Finance.ua:

  • Оскаржити штраф можна як у вищому органі (управлінні патрульної поліції в областях і Києві), так і в суді першої інстанції (районний суд) за місцем скоєння правопорушення, протягом 10 днів з моменту вручення постанови.
  • Однією з підстав для оскарження можна вважати порушення вимог при складанні постанови. Зазначена постанова має містити відомості, зокрема про технічний засіб, яким здійснюється фото- або відеозапис (якщо запис здійснювався).

Як заощадити на оплаті штрафу ПДР 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас