Вік ввезених в Україну авто збільшився вдвічі (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вік ввезених в Україну авто збільшився вдвічі (інфографіка)

Особисті фінанси
1212
За останні три роки вік автомобілів, ввезених в Україну з-за кордону, збільшився вдвічі.
Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот.
“52% ввезених в Україну авто з 2019 року є старшими за 10 років. Для порівняння, з 2014 до 2018 рік середній вік ввезених авто був менше 5 років. Це був період до масових реєстрацій транспорту на єврономерах”, – сказано в повідомленні.
Вік ввезених в Україну авто збільшився вдвічі (інфографіка)
Тимчасове спрощення митного оформлення транспортних засобів в Україні вперше було запроваджено наприкінці листопада 2018 року й остаточно завершилось на початку листопада поточного року. Внаслідок кількох хвиль пільгового розмитнення авто на «єврономерах» в країні удвічі виріс середній вік ввезених авто та значно збільшилась їх кількість.
З 2019 по жовтень 2021 року в Україні було розмитнено рекордну кількість ввезених авто — 1,6 млн одиниць.
Більшість автомобілів, ввезених за цей час, старші за 10 років — 839 144 або 52%.
Вік ввезених в Україну авто збільшився вдвічі (інфографіка)
«Ситуація з перевезенням старих автівок є вигідною для ЄС, але максимально не вигідною та не логічною для України. Так в Україні заборонена реєстрація нових автомобілів класу Євро-4 (екологічний стандарт, що регулює вміст шкідливих речовин в вихлопних газах — ред.), натомість старі авто можна зареєструвати навіть, якщо вони відповідають стандарту Євро-2. Також в Україні не налагоджена утилізація старих авто, тож найближчим часом матимемо велику проблему з цим», – прокоментував голова Асоціації автомобільних імпортерів та дилерів України Олег Назаренко.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти.

Порівняти і замовити кредит

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас