Заощадження на економпаспорті дитини можуть становити до 9 тис. грн на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заощадження на економпаспорті дитини можуть становити до 9 тис. грн на рік

2009
Заощадження на економпаспорті дитини можуть становити до 9 тис. грн на рік
Заощадження на економпаспорті дитини можуть становити до 9 тис. грн на рік
Направлення всіх рентних платежів, які наразі йдуть до державного бюджету, дітям на їхні економічні паспорти, згідно з озвученою Президентом Володимиром Зеленським ідеєю законопроєкту, дозволить в 2022 році накопичити на кожному такому паспорті до 9 тис. грн, такі розрахунки агентства «Інтерфакс-Україна».
Згідно з проєктом державного бюджету України на 2022 рік, його надходження від ренти за користування надрами загальнодержавного значення очікуються в розмірі 65,7 млрд грн, або 5% всіх планованих доходів держбюджету.
Сумарно рентні надходження прогнозуються в обсязі 71,3 млрд грн, у тому числі за користування радіочастотним ресурсом — 2,3 млрд грн ренти, за транспортування нафти й аміаку — 1,5 млрд грн, за воду і лісові ресурси — відповідно 0,7 млрд грн і 0,5 млрд грн.
Згідно з даними Держстату, за 2020 рік в Україні проживало 7,46 млн дітей у віці від нуля до 17 років (6,68 млн — від нуля до 15 років і 6,28 млн — від нуля до 14 років).
Розподіл усіх рентних платежів за надра на кількість дітей від нуля до 17 років дає 8,82 тис. грн.
Зеленський у середу в щорічному посланні анонсував внесення до Верховної Ради до 10 грудня законопроєкту про економічний паспорт українця. Він пояснив, що, відповідно до цього законопроєкту, кошти від плати за використання надр будуть накопичуватися на персональних рахунках дітей громадян України, які після досягнення повноліття зможуть використовувати їх для отримання освіти в Україні або купівлі власного житла.
Згідно з наведеними вище цифрами, зараз щорічно повноліття досягають близько 400 тис. українців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас