Запорізькі ОСББ отримають компенсацію за кредитами Укргазбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запорізькі ОСББ отримають компенсацію за кредитами Укргазбанку

Особисті фінанси
24
Сьогодні учасниками системи прямого врегулювання в Україні є 15 компаній-членів МТСБУ, на яких припадає близько третини ринку автоцивілки.
Про це повідомляють в МСТБУ.
Що передбачає пряме врегулювання. Це особливий спосіб врегулювання страхових подій в рамках загальної системи ОСЦПВ.
При ньому автовласник, постраждалий в ДТП, має право звернутися і отримати страхове відшкодування від страхової компанії, з якою він уклав договір автоцивілки, а вже потім страховик постраждалого сам звертається до страхової компанії винуватця аварії за компенсацією.

Що таке ОСЦПВ. І як воно працює 🚗

Згідно з даними МТСБУ, за кількістю договорів частка цих компаній на ринку ОСЦПВ в 2020 р. досягла 27,4%, а за кількістю отриманих вимог на виплату страхового відшкодування – 33,9%.
За словами генерального директора МТСБУ Володимира Шевченка, принцип “де придбав поліс, там і отримуєш виплату” максимально спрощує процес отримання відшкодування. Так постраждалому в ДТП не доводиться мати справу з незнайомою страховою компанією, чий офіс нерідко може перебувати в іншому місті або навіть в іншому регіоні.
Щоб скористатися прямим врегулюванням – автовласникові немає потреби укладати додаткові договори зі своєю страховою компанією (механізм діє в рамках договору ОСЦПВ).
  • При цьому за постраждалим зберігається право звертатися за відшкодуванням збитку до страхової компанії винуватця ДТП, як це передбачено законом «Про ОСЦПВ».
  • Він має право вибрати, врегулювати страхову подію за звичайною системою чи в рамках прямого врегулювання.
За чотири роки роботи в рамках системи ПВУ було врегульовано 28,5 тис. страхових випадків, сума страхових виплат за ними перевищила 482 млн. грн.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Укргазбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас