Українських мобільних операторів і провайдерів зобов’язали розкривати дані про доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українських мобільних операторів і провайдерів зобов’язали розкривати дані про доходи

Фондовий ринок
1521
Кабінет Міністрів шукає причину зростання цін на паливо — якщо причина в картельній змові, то всі контролюючі та перевіряючі органи отримали протокольне доручення уряду.
Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час пресконференції за підсумками року роботи уряду під його головуванням, передає кореспондент Укрінформу.
«Актуальне питання, ми буквально вчора у Президента в Кабінеті це питання обговорювали. І була нарада під моїм керівництвом проведена з усіма залученими в ці процеси органами. Мінекономіки вчора проводив зустріч з усіма мережами, які постачають паливо і торгують в роздріб. Дійсно, ситуація, ми її бачимо, всі її бачать, ціни (на паливо — ред.) зросли. Шукаємо причини. Якщо вони об’єктивні, це ринок — добре. Якщо є якісь картельні змови зловживання на цьому ринку — всі контролюючі та перевіряючі органи отримали протокольне доручення Кабміну», — заявив Шмигаль.
Він додав, що розпочато процедури перевірок законності функціонування окремих мереж і станцій.
«Ми у відвертому діалозі з основними мережами. Ситуація схожа з минулим роком. У мене є надія, що найближчим часом ситуація буде врегульована, стабілізована. Є побажання від мереж, якими мають бути кроки Уряду щодо наведення порядку, легалізації ринку палива в Україні, легалізації оптових поставок, легалізації імпорту. Всі ці речі вивчаються Мінекономіки, Антимонопольним комітетом, ще цілою низкою залучених органів. Всі доручення дані, вони відкриті, протоколи Кабміну теж є. Вся ця робота робиться. Я впевнений, що ринок буде справедливим і стабільним. Що стосується зростання цін — найближчими днями давайте подивимося на тенденцію по тій роботі, яку ми будемо робити спільно з мережами», — зазначив голова уряду.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас