Міжбанк: долар знову дорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: долар знову дорожчає

Валюта
1109
Через самовідвід суддів Північний апеляційний досі не призначив розгляд апеляції ПриватБанку на рішення Господарського суду Києва про забезпечення позову, яким ПриватБанку і Кабміну заборонено обрання і призначення голови правління банку.
Про це повідомляє пресслужба банку.
«4 березня 2021 року за результатами автоматизованого розподілу була визначена початкова колегія суддів для розгляду справи, проте вже 9 березня колегія задовольнила самовідвід. Згідно з постановою Північного апеляційного суду від 9 березня 2021, підставою для самовідводу стало неврахування спеціалізації суддів при автоматичному розподілі цієї справи. Тим часом оскаржувана постанова, якою заблокована можливість здійснення конкурсного відбору голови правління державного банку, залишається в силі, незважаючи на відсутність фактичних підстав і правового обґрунтування», — йдеться в позиції Банку.
«Приватбанк сподівається на швидкий початок розгляду апеляції новим складом судової колегії, яка буде визначена за результатами повторного автоматизованого розподілу, оскільки затягування розгляду справи є чинником дестабілізації роботи найбільшого державного банку», — додали в пресслужбі.
У Приватбанку нагадали, що 26 лютого 2021 року подали апеляцію на рішення Господарського суду м. Києва від 24 лютого 2021 року про забезпечення позову до банку та уряду від первинної профспілкової організації працівників Приватбанку шляхом заборони вчиняти будь-які дії щодо обрання та призначення голови правління банку.
«Проведення конкурсного відбору топ-менеджменту державних банків є обов’язковою умовою функціонування системи корпоративного управління, зафіксованої в стратегії розвитку державних банків і відповідних нормах законодавства», — додали в банку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас