Фінансова піраміда: Україна передала Німеччині як докази два авто за мільйон євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансова піраміда: Україна передала Німеччині як докази два авто за мільйон євро

Казна та Політика
3148
Агротрейдер SSA Agri DMCC (ОАЕ) вважає незаконним арешт 1,5 тис. тонн соняшнику на митниці і блокування транзиту цього товару через територію України, за заявою компанії Державне бюро розслідувань (ДБР) почало два кримінальні провадження, повідомив представник компанії Денис Киценко агентству «Інтерфакс -Україна».
«Найцікавіше, що компанія-власник вантажу SSA Agri DMCC, її посадові особи або інші співробітники не фігурують у кримінальній справі, їх жодного разу навіть не викликали на допит до слідчого. З високою ймовірністю це може свідчити про те, що кінцева мета цієї сумнівної „спецоперації“ митників і фіскалів — аж ніяк не пошук істини, а, можливо, незаконне заволодіння півтора тисячами тонн соняшникового насіння на півмільйона доларів», — повідомив Киценко агентству.
За його словами, в листопаді 2020 року Одеська митниця відмовила оформляти частину вантажівок з соняшником, яка переміщалася по території України транзитом з Молдови до Туреччини. Надалі, на підставі повідомлення Одеської митниці Держмитслужби було зареєстровано кримінальне провадження № 32 020 100 110 000 064.
«Хоча суд на той момент відмовився задовольнити клопотання слідчого в частині вилучення насіння соняшнику, 25−26 листопада 2020 року слідчі вилучили документи і майно, в тому числі 1596 тонн насіння соняшнику», — розповів Киценко.
«Підставою для порушення кримінального провадження стали припущення, що вантаж не був транзитним, а в’їхав на територію України для реалізації за готівку, щоб згодом на виручені гроші купити на території України інше насіння соняшнику і відправити його далі транзитом до Туреччини. При цьому єдиним доступним в матеріалах справи документом, що підтверджує ці сумнівні припущення, є допити слідчим ДФС своїх колег з Офісу великих платників податків ДФС і Держмитслужби. Однак при розгляді апеляції ні така „кругова порука“ двох близьких служб, ні відсутність хоча б мінімальних доказів для підозр, які були покладені слідчим ДФС в основу кримінальної справи, не стали підставою для скасування арешту», — зазначив Денис Киценко.
Згодом Шевченківський районний суд Києва на підставі постанови слідчого судді Бугель В. В. наклав арешт на майно, в тому числі і зазначену партію соняшнику.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас