В Україні пропонують знизити штрафи для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні пропонують знизити штрафи для бізнесу

Казна та Політика
432
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) проведе виїзну позапланову перевірку столичного теплопостачальника ТОВ «Євро-Реконструкція» через колективну скаргу споживачів.
Таке рішення було ухвалене у ході засідання НКРЕКП 17 березня.
До складу комісії, що перевірятиме ТОВ, можливо також буде включено представників Громадської ради при Київській міськадміністрації.
«Ми опікуємося цим питанням з 2017 року. У нас були численні звернення від споживачів, у першу чергу теплової енергії та гарячого водопостачання. Це кілька тисяч звернень. Навіть позавчора ми отримали звернення, сотні людей під час пандемії стоять в черзі, щоб переоформити платіжки, які вони отримують з порушенням», — зазначив під час відео-включення представник громадської ради при КМДА.
Як зазначила у ході засідання член НКРЕКП Ольга Бабій, перевірка буде здійснюватися за колективною скаргою споживачів, яку отримала Нацкомісія. Зокрема, заявники звернулися з проханням проведення перевірки щодо дотримання ліцензіатом законодавства у сфері теплопостачання, а саме постачання теплової енергії, параметри якої не відповідають затвердженим нормативам на теплову енергію (параметри теплоносія на вводу в будинок значно нижчі за нормативні на 50−70 градусів. Також у зверненні зазначається, що контактні телефони, визначені для звернення споживачів, не відповідають.
«Ми будемо перевіряти порушення в межах ліцензійних умов», — наголосила Бабій.
Що стосується спорів споживачів з «Євро-Реконструкцією», які знаходяться поза компетенцією НКРЕКП, зокрема — в частині захисту прав споживачів, у Нацкомісії порадили передати скарги також в Держпродспоживслужбу.
«Тому що питання своєчасності, повноти нарахувань кінцевому споживачу обсягу спожитої послуги — це, на жаль, поки не повноваження Національної комісії», — зазначила Бабій.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас