Toyota планує випустити сім моделей електрокарів до 2025 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota планує випустити сім моделей електрокарів до 2025 року

Фондовий ринок
531
Верховна Рада 27 квітня ухвалила в першому читанні законопроєкт про введення «суду в смартфоні». Законопроєкт був поданий Президентом Володимиром Зеленським. Представник Президента в Конституційному Суді, нардеп від фракції «Слуга народу» Федір Веніславський вважає, що ця система сприятиме зниженню корупції в судах.
Про це він розповів в ефірі програми «Сьогодні День» на каналі «Україна 24».
«„Суд в смартфоні“ — це одна зі складових „держави в смартфоні“. У разі, коли йдеться про спрощення доступу до правосуддя, будь-яка людина, яка вважає, що її права порушуються, матиме можливість безперешкодно, відразу через смартфон, звернутися до суду», — сказав нардеп.
Веніславський вважає, що навантаження на суди не збільшиться.
«Навантаження на суд навряд чи збільшиться, тому що за великим рахунком ті громадяни, які на сьогодні активно намагаються відстоювати свої права, будуть і далі продовжувати відстоювати. Ті, хто не завжди звертаються, навіть коли відчувають, що їхні права порушують, навряд чи матимуть більшу мотивацію через суд в смартфоні звертатися до суду», — сказав Веніславський.
Представник президента також упевнений, що «суд в смартфоні» знизить корупцію в судовій системі.
«Але є важлива складова, про яку мало говорять. Це зникнення корупційних ризиків в спілкуванні з судом, коли людина спілкується дистанційно, то мінімізується фактор особистого контакту між зацікавленою стороною і співробітником суду, мінімізуються можливості для домовленостей. Наступний крок, коли ми впровадимо цю електронну інформаційно-комунікаційну систему, — можливість моніторити, на якій підставі громадянин, який скористався системою, потім фізично з’являється в суді», — сказав Веніславський.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас