«Суд у смартфоні»: Депутати схвалили закон за основу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Суд у смартфоні»: Депутати схвалили закон за основу

Казна та Політика
482
Верховна Рада схвалила за основу законопроект №5246 про впровадження так званого «суду в смартфоні». Автором закону є Президент Володимир Зеленський.
За документ проголосували 272 депутати.
У законі прописане створення інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування. Вона забезпечить створення, збирання, зберігання, пошук, обробку і передачу матеріалів та інформації у кримінальних процесах.
Нею зможуть користуватися слідчі, дізнавачі, прокурори, слідчі судді, суд, захисники та інші учасники кримінального провадження для реалізації своїх повноважень, прав та інтересів.
Матеріали досудового розслідування, які знаходяться у цій системі, будуть передаватися в електронній формі. Однак за рішенням слідчого, дізнавача, прокуратури, слідчого судді або суду вони можуть надаватися у паперовій формі.
Підписані та узгоджені за допомогою електронного підпису документи в системі і їх копії в електронній та паперовій формі будуть визнаватися оригіналами.
Несанкціоноване втручання у роботу «суду в смартфоні» буде караним.

Довідка Finnace.ua:

Закон вирішить відразу кілька завдань у кримінальному процесі:
  • З одного боку, це прибере суперечки між захистом і звинуваченням за зверненням до суду з різними матеріалами, коли щось зникає, або щось додається, з чим учасники не ознайомилися.
  • З іншого боку, ознайомлення зі справами зробить значно швидшим і зручнішим.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас