4 мільйони українців завантажили Covid-сертифікати у «цифрі» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

4 мільйони українців завантажили Covid-сертифікати у «цифрі»

Казна та Політика
505
Фізична особа — підприємець свою господарську діяльність може здійснювати на свій вибір або за місцем реєстрації, або ж за межами сільської, селищної, місцевої ради, в якій він зареєстрований. При цьому подання заяв та звітності, отримання довідок, сплата податків здійснюється в контролюючому органі за податковою адресою платника.
Про це інформує Головне управління ДПС у Рівненській області.
Фіксовані ставки ЄП встановлюються сільськими, селищними, міськими радами або радами об’єднаних територіальних громад для ФОПів, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:
1) для 1 групи платників ЄП — не більше 10% розміру прожиткового мінімуму;
2) для 2 групи платників ЄП — не більше 20% розміру мінімальної заробітної плати.
«Ставки єдиного податку для платників першої групи встановлюються у відсотках до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, а другої групи — у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року», — пояснюють у податковій.
Зверніть увагу, що у випадку здійснення платниками ЄП 2-ї групи господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, застосовується максимальний розмір ставки ЄП, встановлений для цієї групи платників.
Враховуючи це, підприємцем — платником єдиного податку 2-ї групи, у разі здійснення діяльності на території однієї сільської, селищної або міської ради (не за місцем податкової адреси) застосовується максимальна ставка єдиного податку на календарний місяць, тобто 20 відсотків від розміру мінімальної заробітної плати.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас