Найменша пенсія в Україні, та коли її підвищать — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найменша пенсія в Україні, та коли її підвищать

Особисті фінанси
3753
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що рівень і якість підтримки України залежить від рівня проведення реформ у сфері управління та антикорупції, і маркером рівня проведення реформ є МВФ.
Про це заявила у Facebook виконавчий директор «Центру протидії корупції» Дар’я Каленюк за підсумками розмови представників громадянського суспільства, бізнесу, антикорупційних органів з держсекретарем США Блінкеном.
«Основний меседж Блінкена: рівень і якість підтримки України від США безпосередньо залежить від рівня проведення реформ у сфері хорошого управління та антикорупції. І маркером рівня проведення реформ є МВФ.
Держсекретар не приховує шоку від руйнування корпоративного управління в Нафтогазі. Для нього важливі сильні антикорупційні інститути, зокрема припинення атак на антикорупційне бюро з боку влади.
Визначальною буде судова реформа, успішність якої залежить від рівня залучення незалежних міжнародних експертів до очищення органів суддівського самоврядування», — заявила Каленюк.
За її словами, Блінкен запитав поради, чим США можуть допомогти Україні ще, крім висловлення занепокоєння відкатом реформ у сфері антикорупції та хорошого управління.
Каленюк також зазначила, що «в США і в держсекретаря є чітке розуміння, що корупція — це загроза нацбезпеці України, прирівняна до військової загрози з боку Росії».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас