Експерт оцінив ризики віялових відключень світла в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт оцінив ризики віялових відключень світла в Україні

Енергетика
953
В Україні існує ризик повторення ситуації минулої зими з кризою в електроенергетиці.
Про це розповів експерт з питань енергетики Валентин Землянський.
«Провалено план із закупівлі вугілля. 750 тисяч тонн, план був 2,9 мільйонів. Минулого року були великі питання щодо прогнозного балансу виробництва-споживання електроенергії. Наскільки враховані торішні помилки, коли в пікові періоди атомка виходила в ремонт? Я б не відкидав того, що на дефіцит ресурсу у нас ще накладуться управлінські помилки і в якийсь момент в період холодів атомка вийде в ремонт і не зможе підхопити зростаюче навантаження на систему. Але у нас є завжди рішення – імпорт російської, білоруської електроенергії з листопада», – сказав Валентин Землянський.
Експерт зазначив, що віялові відключення електроенергії потрібні у випадку, коли необхідно зберегти стабільність енергосистеми.
«Коли виникають віялові відключення? Перший крок – якщо система не витримує, обмежується споживання промислових підприємств. Якщо обмеження промислових підприємств не дало ефекту, починаються віялові відключення. Вони потрібні, щоб зберегти чистоту в системі, щоб єдина енергосистема не розвалилася. В іншому випадку ми отримаємо окремі енергоострови, які потім заводити в єдину енергосистему досить проблематично. Це буде дуже серйозною проблемою. Я сподіваюся, що до цього ми не дійдемо», – зазначив Валентин Землянський.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас