Стартували продажі першого у світі літаючого мотоцикла за 700 тисяч доларів (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартували продажі першого у світі літаючого мотоцикла за 700 тисяч доларів (фото, відео)

Технології&Авто
991
Вперше в світі у відкритому продажі з’явився літаючий мотоцикл. Апарат під назвою XTurismo Limited Edition доступний в Японії.
Про це повідомляє Reuters.
В Японії надійшов у продаж перший у світі літаючий мотоцикл XTurismo Limited Edition. Літальний апарат розробив японський стартап A.L.I. Technologies Inc., який спеціалізується на виробництві дронів. У реалізації проекту брали участь японські промислові компанії Mitsubishi Electric і Kyocera.
З мотоциклом апарат ріднять посадка і органи управління. Гібридна силова установка аеробайка включає двигун внутрішнього згоряння, який заряджає батарею, а та живить несучі гвинти. Їх у машини шість: два великих розташовані під корпусом і створюють основну підйомну силу, ще чотири встановлені з боків і дозволять змінювати напрямок руху.
Стартували продажі першого у світі літаючого мотоцикла за 700 тисяч доларів (фото, відео)
Максимальна швидкість становить 100 км/год, а максимальний час в повітрі – 40 хвилин. Аеробайк XTurismo Limited Edition досягає в довжину 3,7 м, його ширина становить 2,4 м, а висота – 1,5 м. Маса – 300 кг, а максимальна вантажопідйомність – 100 кг.
Поставки почнуться в першій половині 2022 року. Ціна – 77,7 млн ієн або, в перерахунку, 680 тисяч доларів.
Суворе законодавство Японії не дозволяють подібним літаючим транспортним засобам вільно пересуватися в повітряному просторі, використовуючи для зльоту і посадки дороги загального користування. Однак розробники сподіваються, що їх аеробайк зможуть використовувати рятувальні команди, щоб дістатися до різних важкодоступних місць.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас