Перерахунок пенсій: хто отримає надбавку до кінця 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перерахунок пенсій: хто отримає надбавку до кінця 2021 року

Казна та Політика
12016
Надбавки до пенсій за вислугу років до кінця 2021 року отримають більшість працівників бюджетної сфери. Це стосується медиків, державних службовців, педагогічних працівників та інших, які мають достатній страховий стаж.
Про це повідомляє Пенсійний кур’єр з посиланням на роз’яснення ПФУ.
Для розрахунку розмір надбавки застосовується формула: середній оклад х % надбавки за вислугу років = сума надбавки.
У ПФУ зазначили, що пенсіонери бюджетної сфери, які продовжують працювати після досягнення пенсійного віку, не можуть розраховувати на підвищення пенсії за вислугу років. Відповідно до ст. 7 закону України «Про пенсійне забезпечення», пенсії за вислугу років призначаються після відходу з роботи, що дає право на цю пенсію.
«Тому, якщо людині призначено пенсію за вислугу років відповідно до ст. 55 зазначеного закону і надалі він працевлаштувався — чи то за основним місцем роботи, чи то за сумісництвом, на посаду, яка дає право на пенсію за вислугу років, він не матиме права на продовження виплати пенсії за вислугу років», — йдеться в роз’ясненні.
У ПФУ уточнили, що про всі обставини, які можуть вплинути на зміну розміру пенсійної виплати або припинення її виплати, пенсіонери зобов’язані повідомляти органи Пенсійного фонду.
Нагадаємо, що пенсіонери, які продовжують працювати, можуть через два роки після призначення пенсії (або попереднього перерахунку) звернутися до Пенсійного фонду для перерахунку пенсії.

Довідка Finance.ua:

  • влада збирається провести індексацію для всіх категорій українських пенсіонерів;
  • інструкція — як сформувати і подати заяву на перерахунок пенсії онлайн на порталі Пенсійного фонду України.
Як накопичити на пенсію? Як докупити страховий стаж до пенсії? Чи варто вкладати в НПФ? Відповіді на ці та інші питання про пенсії ви зможете знайти в в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас