Фейкові рахунки за комуналку: як двоє українців обманювали поляків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фейкові рахунки за комуналку: як двоє українців обманювали поляків

Кримінал
447
Співробітники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю затримали двох українців. Підозрювані начебто вимагали гроші у майже 380 тисяч поляків через електронні сервіси. Відомо, що хлопці посилали на мобільні номери фейкові посилання на сайти для сплати невеликих сум боргу за комунальні послуги та інші борги.
Люди переходили на сайт і вводили дані карток. Розслідування проводять поліцейські з провінційного управління у Вроцлаві по боротьбі з інтернет-злочинністю та кіберполіції Головного управління.
Повідомляється, що у вимаганні грошей винні й інші особи, не тільки українці. Поліцейські встановлюють, хто ще причетний до крадіжки даних мобільного банкінгу поляків. За словами Войцеха Яблонського з пресслужби поліції Нижньої Сілезії, зловмисники отримали логіни і паролі для доступу до банківських рахунків багатьох осіб. Під час обшуків у квартирах українців було вилучено 11 мобільних телефонів, роутер, картки для телефонів і гроші.
Суд обрав затриманим запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на три місяці. Як повідомляв портал «Коментарі», в польському місті Люблін, біля входу в гуртожиток був виявлений труп 22-річного студента з України. На місце події прибули співробітники правоохоронних органів і рятувальники. Причиною смерті хлопця називають падіння з висоти.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас