Перевіряючі не ходитимуть по квартирах: Лазебна про виплату субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перевіряючі не ходитимуть по квартирах: Лазебна про виплату субсидій

Казна та Політика
1363
Навіть якщо людина буде включена до програми субсидій у листопаді або в першій половині грудня, вона отримає субсидію з початку опалювального сезону.
Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла в інтерв’ю The Page.
В телеграм-каналі Finance_ukr ви знайдете відповіді на найпопулярніші питання щодо субсидій. Підписуйтесь, щоб знати про соцдопомогу більше!
За її словами, усі, хто не зможе самостійно оплачувати комунальні послуги та мають право на отримання субсидій, отримають підтримку від держави.
“Незалежно від того, коли у конкретному регіоні розпочнеться опалювальний сезон, субсидії на опалювальний період будуть розраховані та виплачені з 15 жовтня”, – пояснила Лазебна.
Як зазначила міністр, відповідно до законодавства, при нарахуванні субсидії спочатку здійснюється індивідуальний розрахунок розміру платежу кожного домогосподарства за комунальні послуги, але якщо узагальнити, то домогосподарство не повинно сплачувати більше ніж 15% свого сукупного доходу.
“За статистикою минулого опалювального сезону субсидіанти самостійно оплачували за комуналку в середньому 11% свого доходу, решта – за рахунок держави. За підсумками минулого опалювального сезону ми частково скоригували критерії у бік підвищення адресності та справедливості, почали враховувати, наприклад, факти дорогих покупок чи наявність другого житла. Але кожне звернення за субсидією розглядається індивідуально”, – додала вона.
Також Лазебна пояснила, як відбувається перевірка одержувачів субсидій.
“Перевірки чи верифікацію Мінфін проводить із 2016 року. Він перевіряє субсидіантів у різних держреєстрах, і якщо знаходить якісь невідповідності, то просить органи соцзахисту розібратися. Статистика показує, що суттєві розбіжності виявляються лише у 7% рекомендацій Мінфіну щодо результатів таких перевірок. Наразі перевірками займатиметься Національна соціальна сервісна служба. Але вона, як і Мінфін, не ходитиме з перевірками по квартирах. Робота буде максимально автоматизована із застосуванням ризик-орієнтованого підходу”, – наголосила міністр.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас