Молдова купує один мільйон кубометрів газу у компанії Vitol із Нідерландів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова купує один мільйон кубометрів газу у компанії Vitol із Нідерландів

Енергетика
337
Один мільйон кубічних метрів газу закуповує Молдова у голландської компанії Vitol, яка запропонувала найкращі умови, повідомили «Інтерфаксу» в пресслужбі Агентства публічної власності Молдови.
Vitol виграла тендер, оголошений у вівторок вранці молдавською Державною компанією Energocom, відзначили в пресслужбі.
«Vitol, яка є однією з трьох провідних світових перевізників нафтопродуктів, запропонувала найкращі умови», — заявили у відомстві.
Газ надійде до Молдови протягом дня 27 жовтня. Інші подробиці угоди не повідомляються.
Як повідомлялося, Молдова продовжує переговори з «Газпромом» про укладення довгострокового контракту. Згідно з нинішнім контрактом, укладеним на жовтень місяць, Молдова отримує газ за ціною $ 790 за тисячу кубічних метрів. При цьому контракт передбачає отримання республікою тільки 67% від необхідного обсягу. З цієї причини Молдова вирішила щодня закуповувати невеликий обсяг газу з альтернативних джерел, щоб підтримувати тиск в газопроводі.
Напередодні Energocom підписала з польською компанією PGNiG контракт на пробну купівлю одного мільйона кубометрів природного газу. Газ надійшов до Молдови у вівторок. Ціна угоди також не повідомлялася, але влада запевнила, що тариф, який платитимуть громадяни за природний газ, залишається незмінним.
У п’ятницю парламент Молдови оголосив про введення надзвичайного стану в республіці у зв’язку з газовою кризою, терміном на 30 днів — до 20 листопада. Переговори з «Газпромом» тривають, але сторони поки що не дійшли згоди. Віцепрем’єр-міністр, міністр інфраструктури та регіонального розвитку Андрій Спину повідомив у понеділок на пресконференції, що в середу він проведе в Санкт-Петербурзі переговори з головою «Газпрому» Олексієм Міллером.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас