У Viber з'явилися шахраї, які полюють на затятих курців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Viber з'явилися шахраї, які полюють на затятих курців

Кримінал
1333
Користувачка фейсбук, яка проживає в районному центрі Донецької області, яка разом з чоловіком є активним курцем, повідомила про те, що стала жертвою шахраїв. Маючи намір заощадити на власній шкідливій звичці, жінка вступила до Viber-групи «Тютюнові вироби Україна».
Учасникам цієї групи пропонувалося купувати широкий асортимент тютюнових виробів, за цінами, нижчими за роздрібні. Для здійснення покупки необхідно зв’язатися з адміністратором групи, за вказаним номером мобільного телефону.
Оскільки група налічувала досить велику кількість публікацій з фотографіями товару і цінами, а в її підписників значилися більше ніж 220 користувачів, жінка вирішила, що може довіряти цьому каналу і робити замовлення без всяких побоювань.
Написавши запит адміністратору групи, жінка зіткнулася з ввічливим цілодобовим сервісом і глибоким знанням асортименту пропонованої продукції. Озвучена вартість блоку сигарет «Прима Люкс № 8» з 10 пачок склала 400 гривень, тоді як його звичайна ціна — від 500.
Загалом все виглядало досить переконливо, більш того, жителям Миколаєва була обіцяна доставка особисто в руки. Іншим — відправка Укрпоштою або Новою Поштою, на вибір, а при замовленні від 3 блоків сигарет — взагалі безкоштовно.
Прикинувши розмір економії, жінка зважилася зробити замовлення двох блоків «Прима Люкс» і «Winston», оплатити яке потрібно було переказом на картку в розмірі 790 гривень. Після оплати продавщиця попередила, що відправить замовлення трохи пізніше, пославшись на те, що сьогодні склад вже робив відправки, а нові декларації надійдуть тільки завтра.
Хитрість цього маневру полягала в тому, щоб дати можливість клієнту подумати і замовити ще сигарет — адже поки посилка не їде, курити все одно хочеться. Однак, коли обіцяний термін відправки настав, продавець перестала відповідати і просто заблокувала обдурену покупницю.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас