Більшість українців бояться підвищення тарифів у зимовий час (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість українців бояться підвищення тарифів у зимовий час (інфографіка)

Особисті фінанси
392
Finance.ua як портал, який дбає про ваші фінанси, дізнався від rb.com, як українці ставляться до підвищення тарифів на комуналку.
Як показують результати жовтневого соціологічного опитування, більша частина українців (43%) оцінюють готовність своїх населених пунктів до осінньо-зимового сезону як часткову.
Повністю неготовими до осінньо-зимового сезону свої населені пункти вважають 21% опитаних, тоді як повністю готовими – майже вдвічі менше (12%).
Більшість українців бояться підвищення тарифів у зимовий час (інфографіка)
Чверть опитаних (24%) не змогли оцінити рівень готовності своїх населених пунктів до майбутнього осінньо-зимового сезону.
Найбільші побоювання виникнення проблем під час опалювального сезону відчувають жителі обласних центрів, а найменші – сільські жителі і жителі Західного регіону. Підвищення цін на послуги порівняно менше турбує сільських жителів і жителів Центрального регіону.
Планових відключень електрики менше побоюються жителі міст (крім обласних центрів) і жителі Східного регіону. Низької якості теплопостачання і несвоєчасного початку опалювального сезону найбільше бояться жителі обласних центрів, в той час як найменше цим стурбовані сільські жителі і жителі Західного регіону.
Перебоїв з гарячою водою також найбільше бояться жителі обласних центрів і Центрального регіону. Техногенних подій менше за інших побоюються жителі Східного регіону. Передчасне відключення опалення найбільше турбує жителів Південного регіону і жителів обласних центрів, в той час як найменше цього побоюються сільські жителі і жителі Західного регіону.
Щоб уникнути або зменшити можливі проблеми, українці вживають певних заходів:.
  • зазвичай це придбання обігрівальних приладів (18%),
  • утеплення фасадів будинків (15%),
  • заміна старих вікон на енергозберігальні пакети (15%),
  • встановлення бойлерів на гарячу воду (11%) і дещо рідше перехід на автономне опалення замість централізованого (6 %)
  • і заготівля дров (3%).

    Разом з тим більше ніж половина українців (52%) напередодні майбутнього опалювального сезону не вживали ніяких додаткових заходів, а ще 6% — не визначилися з відповіддю.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас