Штрафи через відсутність маски: суми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штрафи через відсутність маски: суми

Особисті фінанси
2696
Finance.ua як портал, який піклується про ваші фінанси, дізнався в Міністерства охорони здоров’я, які штрафи загрожують, якщо не носити маску.
За інформацією Національної поліції Україні, з 23 вересня по 25 жовтня було складено 4888 адміністративних протоколів за порушення правил карантину та 40 581 постанову через перебування осіб у громадських місцях без захисних масок.
Адміністративні протоколи складали у більшості відносно юридичних осіб. Йдеться про ч. 1 ст. 44−3 «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Штрафи. Порушення відповідної статті тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу.
  • Для громадян це від 17 тис. до 34 тис. гривень,
  • для посадових осіб — від 34 тис. до 170 тис. гривень.
Ігнорування норми щодо наявності захисної маски тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 170 грн до 255 гривень.

Довідка Finance.ua:

  • з 23 вересня на території України встановили жовтий рівень епіднебезпеки. Станом на 26 жовтня вже вісім областей перебувають на червному рівні епіднебезпеки.
  • незалежно від того, пройшла людина повний курс щеплення проти COVID-19 чи перехворіла, захисні маски зобов’язані носити всі без виключення. Оскільки використання медичних масок залишається основним способом уникнути інфікування коронавірусною хворобою та унеможливити передачу вірусу;
  • медичні працівники, ті, хто має симптоми респіраторного захворювання або позитивний результат на COVID-19, особи з груп ризику тяжкого перебігу захворювання повинні носити медичну маску з метою убезпечити не лише оточуючих, але й себе.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас