Підроблені ковід-сертифікати – погана ідея: у МВС запевняють, що всі підробки «точно виявлять» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підроблені ковід-сертифікати – погана ідея: у МВС запевняють, що всі підробки «точно виявлять»

Кримінал
560
Голова МВС Денис Монастирський розповів, що поліція почала активну боротьбу з центрами, які виготовляють і видають громадянам підроблені ковід-сертифікати.
За підсумками спецоперацій точно виявлять підроблені документи, і за них кожен понесе відповідальність. Наразі вже відкрито 800 кримінальних проваджень. Як інформує видання «Коментарі», про це міністр повідомив у ефірі політичного ток-шоу «Свобода слова на ICTV».
Денис Монастирський зазначив, що він особисто дав вказівку і поліцейським, і прикордонникам — приділити особливу увагу підробленим ковід-сертифікатам. Міністр повідомив, що кіберполіцією встановлено, що в переважній більшості випадків послуги зробити ковід-сертифікати без вакцинації надають справжнісінькі шахраї. Тобто у людей фактично виманюють 100−200 доларів, а в підсумку ніхто їм ніякого документа не надає, а якщо і надають, то такі «документи» легко викрити. Шахраї, освоївши найпростіші ази фотошопу, малюють довірливим громадянам зображення або QR-код, який нікуди не веде.
Голова МВС зазначив, що будь-який поліцейський або прикордонник з легкістю може виявити, навівши планшетом на QR-код, що ковід-сертифікат «липовий». Так починаються нові проблеми для людини з підробленими документами, доводиться їхати в райвідділ поліції.
«Минулого тижня таких фактів було виявлено понад 300, зараз ми говоримо про понад 800», — підсумував Денис Монастирський.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас