Гетманцев розповів про причини зростання цін та боротьбу з інфляцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев розповів про причини зростання цін та боротьбу з інфляцією

Особисті фінанси
1595
Продукти дорожчають у всьому світі, і влада намагається це компенсувати підвищенням виплат населенню.
Про це розповів голова фінансового комітету ВРУ, народний депутат від «Слуги народу» Данило Гетманцев в інтерв’ю для Новини.Live.
Парламентар зауважив, що разом з ростом цін, зросла і середня, а мінімальна зарплата в Україні.
«Дивіться, середня заробітна плата за два роки зросла більш ніж на 30% і досягла 527 доларів (майже 14 тисяч гривень. — Ред). Споживча інфляція минулого року була 5%, цього року майже 10%. У нас на 45% збільшилася мінімальна зарплата, чим перевищили Росію, Білорусь і Молдову. І це в умовах кризи, яка за своїми обсягами і масштабами схожа на велику депресію 30 років», — пояснив Гетманцев.
На запитання, чи помітив він зростання цін, депутат відповів, що так, адже сильно подорожчала соняшникова олія — з 30 до 60 грн/л.
Депутат додав, що ціни на продовольство зростають у всьому світі і це загальносвітовий тренд.
«10% споживчої інфляції в Україні — якраз рівень зростання цін. Що ми можемо з цим зробити? Нічого. Лише поступово підвищувати виплати, і ми над цим працюємо. От наприклад, за останні два роки на 25% підняли пенсії. Це дуже важко було зробити. Індексуємо пенсії не під вибори, як робив Порошенко, а робимо це кожного року і будемо робити так надалі», — резюмував Данило Гетманцев.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас