Ощадбанк подав апеляцію на вердикт суду в Парижі про скасування рішення арбітражу про виплату Росією $1,3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк подав апеляцію на вердикт суду в Парижі про скасування рішення арбітражу про виплату Росією $1,3 млрд

Фондовий ринок
429
Державний Ощадбанк (Київ) подав до касаційного суду Франції заяву про апеляційне оскарження рішення Апеляційного суду Парижа про відсутність у арбітражу юрисдикції у справі щодо відшкодування українському банку $ 1,3 млрд збитків від тимчасової окупації Криму.
Про це повідомила прес-служба банку.
«Розгляд справи про отримання справедливої компенсації за експропрійовані РФ активи Ощадбанку в окупованому Криму постійно перебуває в центрі уваги керівництва банку. Незважаючи на складний процес і безпрецедентний характер цієї справи, Ощадбанк буде використовувати всі наявні можливості для повного задоволення своїх справедливих вимог», — процитувала прес-служба голову правління Банку Сергія Наумова.
Як повідомлялося, Апеляційний суд Парижа 30 березня підтримав позицію Міністерства юстиції РФ про відсутність юрисдикції у арбітражу за позовом українського Ощадбанку на $ 1,3 млрд. «Зокрема, РФ вдалося довести, що так звані інвестиції, а саме кримське відділення Ощадбанку, були створені до 1 січня 1992 року, тобто ще в радянський період, у зв’язку з чим вони не підпадають під дію Угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій», — стверджує Мін’юст РФ.
Ощадбанк заснований в 1991 році. Його єдиним власником є держава.
Згідно зі статистикою Нацбанку, на 1 червня 2021 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідає в рейтингу 2-е місце (290,783 млрд грн) серед 73 банків, що діють в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас