Молдова вперше за 30 років купила газ не у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова вперше за 30 років купила газ не у Росії

Енергетика
600
Молдова вперше за 30 років незалежності придбала природний газ від альтернативного постачальника, а не у Росії, поставки здійснять через Україну.
Про це «Європейській правді» повідомили в МЗС Молдови.
«Сьогодні Уряд Республіки Молдова вперше в історії країни купив природний газ з альтернативного джерела. Молдавська державна компанія Energocom підписала контракт з польською компанією PGNiG на мільйон кубометрів природного газу» — повідомили в МЗС.
Як зазначається, за тридцять років свого існування Молдова купувала газ виключно у російського постачальника «Газпрому».
У відкритому конкурсі energocom взяли участь 7 учасників. PGNiG виграв тендер.
Починаючи з 6.00 26 жовтня газ надходитиме протягом доби до Молдови через газовий пункт Олексіївка. Це український пункт вимірювання газу на кордоні Молдови в Чернівецькій області.
«Для того щоб підтримувати тиск газу на прийнятному рівні і забезпечити енергетичну безпеку країни, Energocom купував газ за ринковою ціною і за найнижчою ціною, запропонованою під час торгів», — заявили в МЗС Молдови.
Уряд Молдови 22 жовтня схвалив режим надзвичайного стану строком на 30 днів через ситуацію, що склалася в країні, у сфері енергетики.
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції зі своїм молдовським колегою Ніколає Попеску в Києві заявив, що Україна буде співпрацювати з Молдовою в питаннях газопостачання.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас