Tesla підняла ціни на свої автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla підняла ціни на свої автомобілі

Технології&Авто
673
Після того як Tesla оголосила про рекордний прибуток в $ 1,6 млрд за третій квартал 2021 року, компанія підняла ціни одразу на чотири електромобілі, зазначає The Verge.
Ціна. За даними видання, базові електромобілі Model 3 і Model Y стали коштувати на $ 2000 доларів дорожче — $ 43 990 і $ 56 990 відповідно, а Model S і Model X подорожчали відразу на $ 5000: до $ 94 990 і $ 104 990.
Чому підвищують ціни? Незважаючи на глобальну нестачу напівпровідників, від якої страждають інші автовиробники, третій квартал 2021 року був успішним для Tesla. Ще в червні генеральний директор Tesla Ілон Маск заявив, що поступове підвищення цін Tesla на Model 3 і Model Y в першій половині 2021 року значною мірою пов’язане з дефіцитом в ланцюжку постачань.
Але компанія змогла переписати програмне забезпечення свого автомобіля, щоб вона могла підтримувати альтернативні чипи, тоді як іншим автомобільним компаніям, включаючи Volkswagen, Ford і Toyota, довелося не тільки підвищувати ціни на автомобілі, але і тимчасово закривати заводи, щоб впоратися з нестачею чипів.
Tesla не надала пояснень нещодавньому зростанню цін, але фінансовий директор компанії Зак Кіркхорн сказав під час розмови з інвесторами про доходи за третій квартал, що збільшений попит на електромобілі застав компанію зненацька.
«Іноді публіці може здатися, що в змінах наших цін немає сенсу. Але, як ви знаєте, у нас є стратегія, за допомогою якої ми врівноважуємо попит і пропозицію і намагаємося збалансувати дефіцити різних деталей, керуючи часом очікування. Всі ці дії спрямовані на оптимізацію», — заявив фінансовий директор Tesla.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас