Норт-Ванкувер стане першим у світі містом, що обігрівається від видобутку Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норт-Ванкувер стане першим у світі містом, що обігрівається від видобутку Bitcoin

Світ
2413
Канадське місто Норт-Ванкувер, яке входить в агломерацію Великого Ванкувера, може першим у світі почати використання теплової енергії від майнінгу Bitcoin для опалення житла.
Міський енергооператор уклав 12-річний контракт з майнінговими компаніями MintGreen і CSO Blockstream на постачання тепла, повідомляє nasdaq.
Хто обігріє місто теплом від майнінгу Bitcoin. Компанія MintGreen буде використовувати цифрові котли для рекуперації більше ніж 96% електроенергії, яка йде на видобуток криптовалюти, в теплову енергію для опалення та потреб промисловості.
Запустять систему наступного року, що завадить викиду понад 20 тис. тонн парникових газів на 1 МВт в порівнянні з викидами тепла, яке виробляється при спалюванні природного газу.
Пілотний проєкт Mintgreen Digital Boiler може стати стартовим майданчиком для майбутніх можливостей, оскільки населення та інфраструктура міста Норт-Ванкувер продовжують зростати.
Чому Ванкувер обрав екзотичний спосіб опалення? Норт-Ванкувер – місто-сателіт Великого Ванкувера – зараз переживає стрімке збільшення кількості жителів. Тому потрібні додаткові потужності для опалення будинків і підприємств. Тепло, яке виділяється при майнінгу Bitcoin, є одним із шляхів їх отримання.
Зараз понад 97% тепла для постачання до Норт-Ванкувера виробляють гідроелектростанції. Також використовується енергія котлів, що працюють на природному газі, теплові насоси, технології рекуперації тепла від охолодження будівель і сонячні теплові панелі.
До речі, про цікаві нововведення і фінансові новини в інших країнах ми також пишемо в телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь і ви! 🤫
Але в 2019 році міська рада Норт-Ванкувера звернулася до жителів з пропозицією збільшити свої цільові показники зі скорочення викидів парникових газів на 80% до 2040 року в порівнянні з рівнем 2007 року і досягти чистого нуля до 2050 року.
Більше того, в 2029 році набуде чинності запропонований федеральним урядом податок на викиди вуглецю в розмірі 170 канадських доларів за тонну. Це призведе до збільшення вартості природного газу і, відповідно, зростання вартості комунальних послуг. Щоб згладити зростання цін, міська рада Норт-Ванкувера і почала просувати програму енергозбереження.
Ініціатива міської ради Норт-Ванкувера стане новітнім екологічно чистим прикладом співпраці криптоентузіастів та енергетиків.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас