Ціни на газ для українців відрізняються в рази: кому доведеться платити 31 грн за кожен куб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на газ для українців відрізняються в рази: кому доведеться платити 31 грн за кожен куб

Особисті фінанси
3650
Постачальники газу оприлюднили тарифи для населення в жовтні. За річною вартістю ціна становить від 7,8 до 14,9 грн, за місячною — 31 грн.
Найвищі тарифи (річні) у «Херсонрегіонгаз» — 14,9 грн за куб. м, «Чернівецька обласна енергопостачальна компанія» і «Херсонська обласна енергопостачальна компанія» — 13,5 грн за куб. м, йдеться на сайтах постачальників.
При цьому найнижчі тарифи у «Агросинтез Трейдинг» — 7,8 грн за куб. м, «Євода Трейд» КП «Луцькводоканал» — 7,88 грн, «Уманьгаз Збут»— 7,89 грн і НАК «Нафтогаз України» — 7,96 грн.
Уточнимо, ціни доставки газу у регіональних компаній (облгаз) різняться. В першу чергу вони залежать від тарифів на доставку.
Хто встановлює ціни на газ? В Україні працює ринок газу: постачальники самі встановлюють тарифи на блакитне паливо. Разом з тим кілька постачальників домовилися з Кабміном: вони отримують дешеве блакитне паливо у «Нафтогазу» і перепродують його населенню за тарифом, який в середньому становить близько 8 грн.
До речі, ціна газу в Україні на відкритому оптовому ринку формується на основі біржових котирувань «УЕБ» («Українська енергетична біржа») по відношенню до конкретного місячного ресурсу. Для населення ціна за кубометр газу в країні формується на основі ринкових цін щомісяця, або в рамках гарантованої вартості, а також залежить від тарифів на транспортування, і торгових націнок компаній-постачальників.
Собівартість газу в Україні, як заявляв віцепрем’єр-міністр, міністр економіки Олексій Любченко, становить не більше ніж 3 грн за куб. Йдеться саме про газ українського видобутку.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас