Міжбанк: сьогодні валютний ринок увійде в свій звичний діловий ритм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: сьогодні валютний ринок увійде в свій звичний діловий ритм

Валюта
413
Після очікувано млявої роботи валютного ринку в минулу робочу суботу, сьогодні міжбанк увійде в свій звичний діловий ритм. Ні клієнтам, ні самим банкам особливо розгойдуватися ніколи. Цей тиждень завершує черговий місяць, і всі хочуть закрити свої угоди на звітну дату з максимальною ефективністю.
За розрахунками Finance.ua, статистика торгів цього понеділка перебуватиме в межах до $ 150−210 млн при укладенні до 440−650 угод.
Клієнтам треба закрити не лише поточні господарські операції, а й зробити поправку в своїх бізнес-розрахунках на посилення карантинних обмежень. Особливо в регіонах, які вже в «червоній» зоні або хто туди потрапить найближчими днями. З одного боку, це істотно знизить активність тих компаній, які «зав’язані» на ресторанному і спортивному бізнесах, частково — на тих, хто пов’язаний з перевезеннями пасажирів. Однак стрімко активізує тих, хто пов’язаний з логістикою і т.д. Бізнес вже навчився працювати в умовах локдауну і все більше переходить «в інтернет», а для цього на складах компаній повинен бути певний запас товарів. А значить, ці компанії активізуються в частині купівлі валюти під розрахунки за імпортними поставками.
Крім цього, на носі вже повноцінний осінньо-зимовий опалювальний сезон і з постійним зростанням цін на енергоносії зараз першу скрипку серед покупців валюти грають якраз імпортери дизпального, бензину і газу.
Активізуються і експортери. Їм теж не вселяє «великої радості» посилення обмеження у зв’язку з пандемією і вони також поспішають закрити свої операції, зав’язані на поставках товарів за кордон. Частково їх «розслаблюють» перспективи отримання цього тижня відшкодувань ПДВ, але постійні неприємні сюрпризи, пов’язані з пандемійними обмеженнями, також стимулюють їх до активного завершення звітного періоду.
Тому закриття поточних господарських угод клієнтів на звітну дату буде головним мотиватором для всіх учасників валютних торгів найближчими днями.
Як завжди в таких ситуаціях на нашому валютному ринку багато в чому поведінка курсу сьогодні залежить від регулятора. Швидше за все, Нацбанку знову доведеться виходити на торги з відповідними інтервенціями, щоб як спробувати згладжувати курсові коливання під час сесії, так і дати учасникам міжбанк меседж в частині «бачення» регулятора по курсу на понеділок. Почне він зі стандартних $ 5 млн. А потім, при необхідності, вийде на ринок з уже більш об’ємною і довгограючою інтервенцією.
Курси міжбанку, за прогнозами Finance.ua, 25 жовтня будуть в межах: долар — коридор 26,20−26,40 грн, євро — коридор 30,45−30,70 грн.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть у межах:
  • Долар: коридор купівель і продажів 26,10−26,50 грн при спреді в обмінниках фінкомпаній в межах 15−20 коп, а в касах банків до 20−25 коп.
  • Євро: у банках коридор від 30,15 до 30,85 грн при спреді до 25−30 коп, а в обмінниках фінкомпаній — в межах значно вужчого коридору від 30,35 до 30,70 грн при спреді в межах 20−25 копійок.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 26,27 / 26,30
євро — 30,60 / 30,62
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас