Зловживання на будівництві Подільського мосту: прокуратура передала АРМА понад 8 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зловживання на будівництві Подільського мосту: прокуратура передала АРМА понад 8 мільйонів гривень

Кримінал
162
Подільська окружна прокуратура Києва на підставі ухвали суду передала в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), понад 8 млн грн, вилучених у бенефіціара компанії-генпідрядника Подільського мостового переходу через Дніпро.
Про це Київська міська прокуратура повідомляє в Телеграмі.
21 жовтня на виконання ухвали суду в межах розслідування кримінального провадження за фактом привласнення коштів територіальної громади та службової недбалості під час здійснення будівництва Подільського мосту заарештовані понад 8 млн грн, що були розміщені на депозитному рахунку АРМА у державному банку.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
Нагадаємо, Подільська окружна прокуратура Києва 16 серпня повідомила про підозру першому заступнику керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівнику генпідрядної організації.
«За висновками експертизи, бюджету міста спричинені збитки на суму понад 4,5 млн гривень через неналежне виконання робіт з фарбування залізобетонних прольотних плит автопроїзду», — зазначили у прокуратурі.
Дії посадовця комунального підприємства кваліфіковані за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість), генпідрядника — за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас