Скільки даватимуть за долар в листопаді: прогнози українських банкірів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки даватимуть за долар в листопаді: прогнози українських банкірів

Валюта
118413
На курс української нацвалюти в листопаді впливатимуть як зовнішні, так і внутрішні чинники, зазначив в коментарі «Інтерфакс-Україна» керівник департаменту казначейських-інвестиційних послуг «Укрексімбанку» Антон Болдирєв.
За словами Антона Болдирєва, очікування щодо курсу гривні наступного місяця залишаються невизначеними. З одного боку, в листопаді Україна повинна отримати транш МВФ плюс в найближчі тижні продовжить домінувати позитивний внесок в пропозицію валюти на ринку від експортерів і держкомпаній, а з іншого – на курс впливатимуть такі фактори, як зростання імпорту і сезонний фактор активізації витрат з держбюджету.
Крім того, додають в «Укрексімбанку», сьогодні доволі складно передбачити, як поводитимуться в листопаді закордонні інвестори: зі згортанням стимулюючої політики світовими центробанками відтік іноземного капіталу з України може посилитися.
Глава правління «Юнекс Банку» Іван Світек, в свою чергу, додав, що реальних загроз для гривні до кінця року не бачить. На його думку, в листопаді-грудні курс гривні до долара складе 26,1-26,7 грн/$.
У «Райффайзен Банку» очікують на курс на рівні 26,5 грн/$: за словами головного менеджера з макроекономічного аналізу Сергія Колодія, в середині наступного місяця пропозиція валюти зросте на тлі сплати квартальних податків. Плюс гривня отримує потужну підтримку з боку експортерів.
У «Акордбанку» прогнозують курс на рівні 26,5 грн/$, тоді як в банку «Південний» очікують, що коливання гривні в жовтні-листопаді складуть 26,0-26,5 грн/$.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас