Скільки заробляють SEO-спеціалісти та лінкбілдери в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки заробляють SEO-спеціалісти та лінкбілдери в Україні

Особисті фінанси
3098
Професія лінкбілдера належить до галузі інформаційних технологій, безпосередньо до сфери SEO-оптимізації, та пов’язана з просуванням вебсайтів.
Finance.ua, як портал, що стежить за ринком праці, дізнався від порталу grc.ua про обов’язки таких спеціалістів та їхні зарплати.
Як пояснюють експерти, коли людина шукає якусь інформацію в Інтернеті, то вона звертається до пошукових систем. Система у відповідь на запит надає шукачеві цілий перелік посилань на різні вебресурси. І ось у цей момент шукач інформації обирає, на який сайт йому перейти для отримання відповідей на свій запит. Найімовірніше, це будуть вебсайти, які вийшли у результатах пошуку першими, тобто найвище у видачі. Виходить, для того, щоб найефективніше просувати свій товар, послуги, бренд тощо, треба виводити свій сайт на вершину видачі по запитах у пошукових системах. Саме цим і займається SEO-спеціаліст.
Його завдання – збільшити кількість переходів на сайт з пошукових систем, відповідно збільшивши прибуток замовника.
Лінкбілдер спільно з SEO-спеціалістом перед початком проєкту визначають стратегію просування, яка найбільше підходить. Далі спеціаліст з лінків (посилань) шукає та обирає найкращі майданчики, де буде найефективнішим розмістити посилання.
Також робота лінкбілдера передбачає багато різноманітних комунікацій з копірайтерами, контент-менеджерами, вебмайстрами та ін.
Для спеціаліста з лінків важливо знати англійську мову, тому що найчастіше ці фахівці працюють із західними ринками. Також треба знати основи SEO та розбиратись у професійній термінології.
Заробітна плата SEO-фахівця:
  • прибуток – заробітна плата лінкбілдера – може бути фіксована або залежати від кількості розміщених посилань;
  • загалом за запитами на SEO-спеціалістів статистика по Україні показує, що кількість відкритих вакансій – 124 по країні, у столиці ці показники дорівнюють 13 % від загального;
  • за рівнем оплати праці SEO-фахівці можуть розраховувати на такі цифри: найбільше – 43 – для пропозицій щодо оплати від 17 600 грн;
  • трохи менший показник, а саме: майже вполовину, для зарплат від 29 800 грн;
  • 19 пропозицій заробітної плати від 41 900 грн;
  • найменші показники – по 5 – для запитів на оплату від 52 000 та 66 300 грн.
Виходячи з цих даних, можна прорахувати приблизну середню заробітну плату фахівця з SEO і ця цифра складає 29 700 грн по Україні загалом, і пропонована середня сума окремо по Києву становить 41 000 грн.
Зарплата лінкбілдера:
  • аналітичні показники саме з професії лінкбілдера в Україні трохи відрізняються як за кількістю вакансій, так і за розміром оплати праці;
  • за статистичними показниками, відкритих вакансій на посаду linkbuilder по Україні – 67, з них 52 запити припадає на Київ, що складає 78% від загальної кількості розміщених вакансій;
  • найбільше пропозицій щодо оплати праці, а це по 27, мають запити від 15 000 грн та від 18 000 грн;
  • на наступних позиціях трохи менше пропозицій – по 18 – мають запити від 9 000 грн та від 20 000 грн;
  • найменша кількість пропозицій – 9 – по запитах з оплатою праці від 25 000 грн.
У результаті можна зробити висновки щодо цифр з середньої заробітної плати, на яку може претендувати спеціаліст з лінкбілдингу. Ці показники складають приблизно 16 000 грн по Україні та 18 500 грн по Києву.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас