Євросоюз має намір прискорити визнання COVID-сертифікатів третіх країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз має намір прискорити визнання COVID-сертифікатів третіх країн

Світ
373
Лідери країн-членів Євросоюзу закликали Єврокомісію пом’якшити обмеження на в’їзд і пересування по Європі, введені через коронавірус, і прискорити взаємне визнання COVID-сертифікатів з третіми країнами.
В ЄС також підкреслили необхідність нарощування темпів вакцинації та боротьби з дезінформацією про вакцинацію від коронавірусу.
Про це йдеться в заяві, випущеній за підсумками першого дня саміту в Брюсселі. Лідери країн ЄС зазначають, що кампанії з вакцинації в Європі «привели до значного прогресу в боротьбі з COVID-19», проте в деяких європейських країнах ситуація «залишається дуже серйозною». Для вирішення проблеми, потрібно «активізувати зусилля з подолання сумнівів щодо вакцинації, в тому числі шляхом боротьби з дезінформацією, особливо в соцмережах», зазначили в ЄС.
«У світлі розвитку епідеміологічної ситуації Європейська Рада закликає до подальшої координації для полегшення вільного пересування в ЄС і в’їзду в ЄС. Єврорада закликає Європейську комісію прискорити роботу з взаємного визнання сертифікатів з третіми країнами», — йдеться у заяві на сайті Євроради.
Також члени ЄС домовилися посилити підготовку до майбутніх криз і надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров’я та реагування на них, зайнятися забезпеченням доступу до ліків у всіх країнах ЄС, а також забезпечити доступ до вакцин для всіх країн світу, прискорити доставку вакцин в бідні країни.
В Євросоюзі COVID-сертифікати почали діяти з середини червня. Ці документи дозволяють повністю вакцинованим людям безперешкодно переміщатися по європейських країнах, їм не треба дотримуватися карантину або здавати додаткові ПЛР-тести.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас