Українські модератори Facebook є найбільш низькооплачуваними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські модератори Facebook є найбільш низькооплачуваними

Особисті фінанси
1025
Модератори контенту в Facebook, які працюють в штаті компанії-підрядника Accenture, скаржаться на низькі зарплати. Їх максимальна погодинна ставка не перевищує $18,50, при цьому модератори, які говорять українською та іспанською мовами, отримують менше за всіх.
Про це повідомляє The Verge.
Про що йдеться? Великі технологічні компанії, у тому числі Facebook, передають функції модерації контенту стороннім підрядникам, і Accenture — одна з найбільших компаній, що займаються цим.
Погодинна ставка в Accenture коливається від $16,50 до $18,50. Модератори, які говорять українською та іспанською мовами, отримують зарплату виключно за нижньою межею цієї шкали і позбавлені і премії в $2 за володіння кількома мовами.
Як повідомляють штатні модератори, що працюють в Accenture, компанія постійно ігнорує прохання модераторів про підвищення заробітної плати. При цьому Accenture отримала контракт від соціальної мережі на суму $500 млн, а зарплата CEO компанії — $17 млн на рік.
Модератори Facebook часто стикаються з дуже неприємним контентом, а постійна робота з таким контентом неминуче впливає на співробітника. Юристи, які подають до суду на Facebook, підрахували, що у половини всіх модераторів можуть розвинутися психічні розлади.
Незважаючи на це, згідно з Foxglove Legal, неприбутковою організацією, що підтримує модераторів, Accenture пропонує модераторам доступ тільки до тренерів з поведінки, а не професійну психологічну допомогу.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас