Hyundai представить свої електрольоти 2028 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai представить свої електрольоти 2028 року

Технології&Авто
285
Південнокорейська компанія Hyundai Motor статусом великого виробника автомобілів з ДВЗ задовольнятися не збирається, плануючи активно розвивати електромобілі і водневий транспорт, а також запропонувати альтернативу у вигляді повітряного транспорту на електротязі. Перші вантажні та пасажирські електрольоти на уніфікованій платформі компанія обіцяє представити в 2028 році.
Про це з посиланням на заяви представника профільного підрозділу Hyundai Motor Лі Чжун Хена (Lee Jong-hyun) повідомляє видання Business Korea.
На початку жовтня корейський гігант створив спеціальну структурну одиницю, яка зосередиться на створенні літальних апаратів різного призначення. До 2028 року у компанії буде готова спеціалізована платформа для літальних апаратів на електротязі, яка буде використовуватися для створення як вантажних, так пасажирських і медичних електрольотів.
Літальні апарати Hyundai будуть оснащуватися вісьмома роторами і забезпечувати перевезення в повітрі на відстань до 100 км від чотирьох до п’яти осіб. Висота польоту сягатиме 600 метрів, а швидкість на прямих ділянках траєкторії — 290 км/год.
Система швидкісної зарядки дозволить заповнювати заряд акумулятора під час посадки і висадки пасажирів за п’ять хвилин. Особлива увага буде приділятися безпеці польоту і рівню шуму. Компанія прагне до того, щоб її електрольоти видавали шум не більше 60‒70 дБ. Застосування літальних апаратів в межах міста не стане можливим, доки їхній рівень шуму не почне зливатися з навколишнім фоном мегаполісу.
Вже в першому поколінні літальні апарати Hyundai зможуть обходитися без пілота, але його присутність на борту буде вимагатися доти, доки регулятори в сфері безпеки авіаційних перевезень не переглянуть існуючі вимоги.
За прогнозами Morgan Stanley, до 2030 року ємність ринку міських літальних апаратів досягне $320 млрд, а ще через десять років вона зросте майже в п’ять разів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас