У Нафтогазі сподіваються, що після травня ціни на газ нормалізуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нафтогазі сподіваються, що після травня ціни на газ нормалізуються

Енергетика
310
Нафтогаз України розраховує, що після травня 2022 року ціна на газ нормалізується й у річному тарифі населення отримає ціну «блакитного палива» на прийнятному рівні.
Про це сказав очільник НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко в інтерв’ю DW.
НАК «Нафтогаз України» розраховує, що до травня наступного року ціна на газ стабілізується і у річному тарифі населення отримає ціну «блакитного палива» на прийнятному рівні.
«Вона заморожена. Це була моя пропозиція, коли я був в.о. міністра енергетики. Якщо ми хочемо європейські реформи, то давайте подивимося. Переважна більшість контрактів — це річна ціна. Ми тоді вимогу таку відповідно ввели, і тоді ринковий рівень був 8 гривень. Ось чому вона така низька. Але виникає питання, як буде потім, коли буде треба фіксувати ціну на рік. Зараз ми бачимо, що річна ціна нижче місячної. Ми сподіваємося, що після травня ситуація нормалізується. І ті ж європейські інституції будуть боротися з шантажем „Газпрому“ і ціни будуть нижчими. І коли ми будемо фіксувати наступний період, то на прийнятному рівні для українських споживачів», — сказав Вітренко.

Довідка Finance.ua:

  • наприкінці вересня Кабмін, НАК «Нафтогаз України», Офіс Президента підписали Меморандум, згідно з яким до кінця опалювального сезону тарифи не будуть зростати. Згідно з документом, ціна газу для населення становить 7,4 грн. за 1 куб. м, для бюджетних установ — 13,6 грн. за 1 куб. м.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас