Ілон Маск може стати першим трильйонером, — аналітик Morgan Stanley — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск може стати першим трильйонером, — аналітик Morgan Stanley

Світ
674
Ілон Маск може стати трильйонером, пише Bloomberg, посилаючись на Адама Джонаса, аналітика фінансового конгломерату Morgan Stanley. Але не через Tesla, як багато хто вважав раніше, покладаючись на динаміку акцій компанії, а завдяки космічній компанії SpaceX.
На початку жовтня SpaceX стала другою за вартістю приватною компанією в світі після Byte Dance, її оцінка досягла $100 млрд. Згідно з даними Bloomberg Billionaires Index, статки Ілона Маска зараз оцінюються в $214,4 млрд, частка SpaceX становить 17%.
У Morgan Stanley вважають, що технології, які SpaceX використовує в процесі розробки ракети для перевезення вантажу і пасажирів Starship, можуть змінити очікування інвесторів щодо космічної галузі.
«Як висловився один з наших клієнтів: «Говорити про космос до Starship — все одно що говорити про інтернет до Google», — цитує Адама Джонаса CNBC.
За його словами, те, що SpaceX робить на берегах Південного Техасу, кидає виклик будь-яким упередженим уявленням про можливості і про можливі часові рамки з точки зору ракет-носіїв, двигунів і допоміжної інфраструктури.
До речі, про найцікавіші і важливі фінансові новини ми також пишемо в телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь і ви! 🤫
Сам Джонас оцінює SpaceX в $200 млрд. При цьому він зазначив, що розглядає SpaceX як кілька компаній в одній, які займаються космічною інфраструктурою, дослідженнями глибокого космосу і спостереженнями за Землею.
Більшу частину оцінки аналітик засновує на потенційному доході від глобальної супутникової системи Starlink. Ілон Маск раніше заявляв, що він може становити до $30 млрд на рік, пише CNBC.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас