Рада зняла з розгляду законопроєкт про Бюджетний кодекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада зняла з розгляду законопроєкт про Бюджетний кодекс

Казна та Політика
217
Верховна Рада зняла 20 жовтня з розгляду законопроєкт № 6062 про внесення змін до Бюджетного кодексу (необхідний для прийняття бюджету-2022) через необхідність доопрацювання.
Про це відомо з трансляції засідання парламенту.
Зокрема, за словами представників «ЄС», у цьому законопроєкті пропонують «позбавити територіальні громади реальних фінансових ресурсів» — нардепи від «ЄС» заявили про необхідність зняття цього питання з розгляду.
«Ми просимо зняти з розгляду урядовий законопроєкт № 6062 з порядку денного у зв’язку із неузгодженістю. Просимо поставити на голосування і зняти з порядку денного», — сказав представник «Слуги народу» Андрій Мотовиловець.
Про необхідність доопрацювання законопроєкту та зняття з порядку денного заявили також представники «ОПЗЖ», «Довіри», «Голосу», «Батьківщини» та «За майбутнє».
Зрештою, 290-ма голосами нардепи підтримали пропозицію про зняття з розгляду законопроєкту про внесення змін до Бюджетного кодексу (№ 6062).
Після цього Рада перейшла до розгляду законпроєкту № 6000 про держбюджет-2022 у 1 читанні.
Нагадаємо, міністр фінансів Сергій Марченко представив у Раді законопроєкт № 6000 про державний бюджет України на 2022 рік.
Голова Верховної Ради заявив, що парламент має прийняти законопроєкт про держбюджет-2022 у 1 читанні до 20 жовтня.
Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував парламенту прийняти постанову про висновки і пропозиції до законопроєкту про держбюджет на 2022 рік.
Комітет рекомендував парламенту включити до порядку денного і прийняти за основу законопроєкт № 6062, поданий Кабміном, про внесення змін до Бюджетного кодексу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас