Міжбанк: чого чекати від валюти, і чи можливі сюрпризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чого чекати від валюти, і чи можливі сюрпризи

Валюта
866
Середа продовжить тенденції цього тижня на валютному ринку і пройде дуже динамічно. За нашими прогнозами, обсяги операцій 20 жовтня складуть до $ 150−210 млн при укладенні до 650 угод. Основна причина — активна господарська діяльність клієнтів.
З одного боку, це пов’язано зі звичайними поточними завданнями компаній, але з іншого — багатьох в їхній комерційній діяльності підганяє перспектива глобального чергового локдауну в Україні у зв’язку з негативною статистикою захворюваності. Клієнти на подібних побоюваннях щодо обмеження їхньої діяльності поспішають закрити свої поточні валютні та гривневі розрахунки до їх введення. Бізнес вже багато в чому пристосувався до роботи в умовах пандемії, і в разі прийняття нових жорстких заходів по боротьбі з коронавірусом основна частина буде змушена перейти в режим тільки онлайн продажів, і це не скоротить їхні обсяги реалізації, але з логістикою можуть виникнути серйозні проблеми. Тому всі поспішають.
Крім цього, опосередковано на поведінку ринку впливатиме інтрига в частині рішення Нацбанку щодо облікової ставки, яке буде оголошено завтра. Ми залишаємо в силі свій прогноз в частині її підвищення до 9,0−9,5% річних з чинних 8,5% річних. Рішення НБУ суттєво вплине на поведінку первинного та вторинного ринків ОВДП. І вчорашні низькі обсяги розміщення облігацій (було продано паперів всього на 2,148 млрд гривень в еквіваленті) свідчить про те, що інвестори ставлять на підвищення сьогодні облікової ставки і тому не поспішали вчора купувати папери зі «старою» прибутковістю.
Варто пам’ятати, що 21 жовтня пройде велике погашення доларових паперів і відсотків за ними (щонайменше $ 662 млн), що також вплине на поведінку всіх сегментів фінансового ринку України найближчим часом. За нашими даними, основна частина отриманих інвесторами коштів буде перевкладена в нові облігації.
Особливо великих коливань за курсом ми сьогодні не прогнозуємо, але Нацбанку знову доведеться бути дуже активним на валютному ринку для згладжування перекосів за попитом і пропозицією під час сесії. Тактика регулятора залишиться тією ж — швидка перша інтервенція на $ 5 млн, а потім вже остаточне «рихтування» коридору по курсу за рахунок другого довгограючого виходу на міжбанк.
Курси міжбанку, за прогнозами Finance.ua, 20 жовтня будуть в межах: долар — коридор 26,15 — 26,35 грн, євро — коридор 30,40−30,70 грн.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 26,22 / 26,24
Євро — 30,47 / 30,49
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас